Bijdrage aanvragen?

Om in aanmerking te kunnen komen voor een financiële bijdrage van Stichting Beringer Hazewinkel moet een project vallen binnen ons donatiebeleid

Stichting Beringer Hazewinkel

Oprichters en naamgevers van de stichting zijn Rien (Catherina Hendrika Johanna) Beringer (Den Haag, 19 juni 1927 – Curaçao, 5 januari 2005) en Ruurt Hazewinkel (Groningen, 30 maart 1929 – Paterswolde, 26 maart 2012). Hun belangrijkste motivatie was kunst te bevorderen. Zij waren beide bestuurslid vanaf de oprichting in 1998.

Rien Beringer was beeldend kunstenares en haar werk (schilderijen, tekeningen, collages) was regelmatig te zien in exposities. In 2008 is in Museum de Buitenplaats in Eelde een overzichtstentoonstelling van haar werk gehouden onder de titel ‘Leven in kleur’.

Ruurt Hazewinkel was lange tijd directeur van Hazewinkel Pers te Groningen, uitgeverij van onder meer het Nieuwsblad van het Noorden. Dat de Stichting actief is in de provincies Groningen Drenthe is verklaarbaar uit het feit dit ook het gebied is waar deze krant (nu Dagblad van het Noorden) verschijnt.